22 styczeń 2011 (sobota), od 10:00 do 15:00

Osoba prowadząca: Anna Krasucka
Gość specjalny: dr Piotr Boruc
Miejsce:
ul. Majdańska 30/36
Zespół Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Warszawie (Grochów)

Zdrowa dieta może (i powinna!) być smaczna, sycąca i prosta. Codzienne posiłki mogą służyć naszemu zdrowiu, chronić nas przed chorobami, dawać dużą przyjemność i satysfakcję. Wcale nie potrzeba na to dużo czasu! Skoro i tak codziennie się odżywiamy, dlaczego nie wykorzystać tego z pożytkiem dla naszego zdrowia i samopoczucia?



Dlaczego warto gotować wg Pięciu Przemian?
- Potrawy są lekkostrawne - nie czujemy się ociężali
- Posiłki są zrównoważone i smaczniejsze
- Organizm zużywa mało energii na trawienie i stajemy się bardziej witalni, chce nam się żyć
- Wracamy do naszej prawidłowej masy ciała
- Oczyszczony organizm dociera do prawdziwej intuicji, znów mamy kontakt z nami samymi

Na warsztatach m.in. zostanie omówione:
- wprowadzenie do teorii Yin i Yang,
- kuchnia Pięciu Przemian - obieg odżywczy / kontrolny,
- termika produktów
- unikanie błędów żywieniowych,
- świadomość w odżywianiu,
- no i przede wszystkim dużo SMACZNEGO i zdrowego gotowania!

W programie warsztatów:
- Wykład wprowadzający w temat warsztatu (ok. 1 godz.)
- Wspólne gotowanie potraw, a następnie ich wspólna konsumpcja (4 godz.)

Poziom trudności: dla początkujących i dla średnio zaawansowanych
Liczba uczestników: od 8 do 16
(jeżeli na dane szkolenie nie zgłosi się minimalna liczba uczestników, szkolenie nie odbędzie się)





Zapewniamy:
- stanowiska pracy wyposażone we wszystkie niezbędne narzędzia
- wszystkie potrzebne produkty
- skrypty z przepisami
- duuuużo smakowitego jedzenia
- miłą atmosferę
- kupon rabatowy na zakupy w sklepie ekologicznym

Cena: 230 zł/osoba

Materiał Organizatora

Więcej: www.piecsmakow.com.pl