Jelloware - biodegradowalne kubki
Tajemniczo brzmiąca substancja żelująca Agar-agar jest wykorzystywana jako naturalny, bezsmakowy i bezpieczniejszy od żelatyny środek żelujący przy produkcji słodyczy.
Nowojorscy projektanci z The Way We See The World postanowili użyć tych właściwości do produkcji jadalnych kubków JELLOWARE
Kolorowe, o finezyjnych smakach: cytrynowo-bazyliowym, miętowo-imbirowym, rozmarynowo-buraczkowym i wielu innych idealnie nadają się na koktaj party, urodziny i inne okazje.
Można je zjeść lub wyrzucić, ponieważ proces biodegradacji tej substancji zachodzi błyskawicznie.
www.thewayweseetheworld.com



Tekst: Karina Forjasz
Nowojorscy projektanci z The Way We See The World postanowili użyć tych właściwości do produkcji jadalnych kubków JELLOWARE
Kolorowe, o finezyjnych smakach: cytrynowo-bazyliowym, miętowo-imbirowym, rozmarynowo-buraczkowym i wielu innych idealnie nadają się na koktaj party, urodziny i inne okazje.
Można je zjeść lub wyrzucić, ponieważ proces biodegradacji tej substancji zachodzi błyskawicznie.
www.thewayweseetheworld.com



Tekst: Karina Forjasz