Wytwarzanie jadalnych talerzy
Wytwarzanie jadalnych talerzy
Kolejnym wynalazkiem jaki zaprezentujemy jest kreator naczyń. Urządzenie o nazwie „Piece of Plate” wytwarza talerze lub talerzo-podobne obiekty, na których możecie spożywać posiłki. Najwazniejszą zaletą tego urządzenia, zaprojektowanego przez Elisę Parucker, jest fakt, że naczynie może zostać zjedzone, gdyż wytworzone jest z organicznych i biodegradowalnych składników.
„Piece of Plate” pozwala na oszczędność wody oraz zużycia energii z oczywistej przyczyny – zamiast zmywać naczynie można je zjeść. Dodatkowo redukuje on produkcję odpadów gospodarstwa domowego oraz zanieczyszczenie środowiska, gdyż naczynia te nie znajdą się w śmietnikach, ani na wysypiskach śmieci. Wreszcie, jeśli osoba zdecyduje, że nie chce ich jeść pozostają po nich jedynie organiczne odpady.
Prawdopodobnie wkraczamy w futurystyczną społeczność jedzących talerze i przybory kuchenne, czego nie jesteśmy nawet świadomi. Produkcja naczyń, które można zjeść lub wyrzucić na kompost powoduje, że jedzenie staje się bardziej Eko-przyjazne. Projekt Elisy Parucket jest raczej przekonujący, co sprawia, że możemy sobie wyobrazić jak będą wyglądały nasze kuchnie w przyszłości.
Tekst: Borko Milosevic



www.barefootrobot.com
Kolejnym wynalazkiem jaki zaprezentujemy jest kreator naczyń. Urządzenie o nazwie „Piece of Plate” wytwarza talerze lub talerzo-podobne obiekty, na których możecie spożywać posiłki. Najwazniejszą zaletą tego urządzenia, zaprojektowanego przez Elisę Parucker, jest fakt, że naczynie może zostać zjedzone, gdyż wytworzone jest z organicznych i biodegradowalnych składników.
„Piece of Plate” pozwala na oszczędność wody oraz zużycia energii z oczywistej przyczyny – zamiast zmywać naczynie można je zjeść. Dodatkowo redukuje on produkcję odpadów gospodarstwa domowego oraz zanieczyszczenie środowiska, gdyż naczynia te nie znajdą się w śmietnikach, ani na wysypiskach śmieci. Wreszcie, jeśli osoba zdecyduje, że nie chce ich jeść pozostają po nich jedynie organiczne odpady.
Prawdopodobnie wkraczamy w futurystyczną społeczność jedzących talerze i przybory kuchenne, czego nie jesteśmy nawet świadomi. Produkcja naczyń, które można zjeść lub wyrzucić na kompost powoduje, że jedzenie staje się bardziej Eko-przyjazne. Projekt Elisy Parucket jest raczej przekonujący, co sprawia, że możemy sobie wyobrazić jak będą wyglądały nasze kuchnie w przyszłości.
Tekst: Borko Milosevic



www.barefootrobot.com
Wytwarzanie jadalnych talerzy
Kolejnym wynalazkiem jaki zaprezentujemy jest kreator naczyń. Urządzenie o nazwie „Piece of Plate” wytwarza talerze lub talerzo-podobne obiekty, na których możecie spożywać posiłki. Najwazniejszą zaletą tego urządzenia, zaprojektowanego przez Elisę Parucker, jest fakt, że naczynie może zostać zjedzone, gdyż wytworzone jest z organicznych i biodegradowalnych składników.
„Piece of Plate” pozwala na oszczędność wody oraz zużycia energii z oczywistej przyczyny – zamiast zmywać naczynie można je zjeść. Dodatkowo redukuje on produkcję odpadów gospodarstwa domowego oraz zanieczyszczenie środowiska, gdyż naczynia te nie znajdą się w śmietnikach, ani na wysypiskach śmieci. Wreszcie, jeśli osoba zdecyduje, że nie chce ich jeść pozostają po nich jedynie organiczne odpady.
Prawdopodobnie wkraczamy w futurystyczną społeczność jedzących talerze i przybory kuchenne, czego nie jesteśmy nawet świadomi. Produkcja naczyń, które można zjeść lub wyrzucić na kompost powoduje, że jedzenie staje się bardziej Eko-przyjazne. Projekt Elisy Parucket jest raczej przekonujący, co sprawia, że możemy sobie wyobrazić jak będą wyglądały nasze kuchnie w przyszłości.
Tekst: Borko Milosevic
Kolejnym wynalazkiem jaki zaprezentujemy jest kreator naczyń. Urządzenie o nazwie „Piece of Plate” wytwarza talerze lub talerzo-podobne obiekty, na których możecie spożywać posiłki. Najwazniejszą zaletą tego urządzenia, zaprojektowanego przez Elisę Parucker, jest fakt, że naczynie może zostać zjedzone, gdyż wytworzone jest z organicznych i biodegradowalnych składników.
„Piece of Plate” pozwala na oszczędność wody oraz zużycia energii z oczywistej przyczyny – zamiast zmywać naczynie można je zjeść. Dodatkowo redukuje on produkcję odpadów gospodarstwa domowego oraz zanieczyszczenie środowiska, gdyż naczynia te nie znajdą się w śmietnikach, ani na wysypiskach śmieci. Wreszcie, jeśli osoba zdecyduje, że nie chce ich jeść pozostają po nich jedynie organiczne odpady.
Prawdopodobnie wkraczamy w futurystyczną społeczność jedzących talerze i przybory kuchenne, czego nie jesteśmy nawet świadomi. Produkcja naczyń, które można zjeść lub wyrzucić na kompost powoduje, że jedzenie staje się bardziej Eko-przyjazne. Projekt Elisy Parucket jest raczej przekonujący, co sprawia, że możemy sobie wyobrazić jak będą wyglądały nasze kuchnie w przyszłości.
Tekst: Borko Milosevic